✅ Vandaag te bestellen met korting én extra materialen:
Niet goed? Geld terug!
Staat jouw school straks ook op het kaartje?
"Super blij met mijn nieuwe aankoop! Ik ben niet altijd even creatief, maar hiermee kan ik elke les leuk starten! 😊" ~ Christine Cuppens - juf basisonderwijs
"Dit schooljaar had ik minder energie om de kinderen de hele tijd te motiveren en bij de les te houden. Het einde van het schooljaar nadert, maar ik voel dat ik met deze tips, zelfs nog tijdens de laatste lessen weer een inspirerende en geïnspireerde weg kan inslaan. Ik kan in elke les van een andere tip gebruik maken, toffe eye-openers!" ~ Liesbet Moeremans - juf basisonderwijs
"Ik ben superenthousiast over de 101 ideeën! Ik heb al enkele ideeën gebruikt en ze als zeer aangenaam en zinvol ervaren. Dankjewel voor alle tips!" ~ Ann Hellemans, basisschool de Reuzeboom
"Ik ben heel enthousiast over de 101 ideeën. Ik heb er inmiddels al een aantal ingezet en de reacties zijn heel positief. Vooral de nummer 62 vinden mijn Eureka leerlingen fantastisch. Zij nemen ze nieuwsgierige momentjes weer mee naar de klas en naar huis. Dus ook ouders worden meegenomen! Kortom...101 mogen er wat mij betreft ook 201 worden!" ~ Erna Koridon, PCBS Het Octaaf
"Het 101-ideeën boek vind ik supertof. Ik ben niet werkzaam in het onderwijs maar werk als trainer communicatievaardigheden en als teamcoach. Mijn missie is geworden: iedereen nieuwsgierig. Dit omdat ik dit vaak mis in communicatie tussen mensen. Ik werk dus met volwassenen de ideeën inspireren me en kan ik ook bij volwassenen inzetten. Dus dank daarvoor!" ~ Noëlle van Appeven Training Coaching Consultancy
Reviews zijn geplaatst na e-mail beoordelingen van aangeschafte Nieuwsgierig Denken materialen.
Altijd een inspirerende techniek bij de hand om nieuwsgierigheid aan te wakkeren naar wat jij je leerlingen wilt vertellen.
Vergroot in korte tijd betrokkenheid en enthousiasme van je leerlingen.
Zóveel ideeën dat je het hele jaar door voorzien bent!
Nieuwsgierige leerlingen zijn gemotiveerd, leergierig, stellen veel vragen en zijn betrokken in de klas. Ze gaan verder dan het onthouden van informatie en zoeken actief naar mogelijkheden om te ontdekken, te leren en lesstof toe te passen. Echter, dit nieuwsgierige gedrag is niet vanzelfsprekend. Onderzoeken wijzen zelfs uit dat leerlingen in de loop van de basisschooltijd mínder nieuwsgierig worden. Hoe houden we die nieuwsgierige vlam brandend?
Een kort moment waarin actief moeite wordt gedaan om nieuwsgierigheid bij de leerlingen aan te wakkeren: dat is een nieuwsgierig momentje! In een nieuwsgierig momentje stuur je als onderwijsprofessional bewust het brein van de leerling een prikkel die aanzet tot nadenken, verkennen en meer willen weten. Dat kan zijn in de vorm van een vraag, verrassend feitje, raadsel of een verfrissende werkvorm. In dit digitale boek vind je 101 ideeën om een nieuwsgierig momentje te creëren in jouw les(dag).
✅ Altijd een inspirerende techniek bij de hand om nieuwsgierigheid aan te wakkeren
✅ Vergroot in korte tijd betrokkenheid en enthousiasme van je leerlingen
✅ 101 unieke ideeën passend bij verschillende leerbehoeftes en vakken
✅ Minimale voorbereidingen en materialen benodigd (pen, papier, digibord heeft iedereen!)
✅ Beleef zelf ook extra plezier aan jouw lessen door verrassende interacties met je leerlingen
✅ Zóveel ideeën dat je het hele jaar door voorzien bent
Nieuwsgierige leerlingen zijn gemotiveerd, leergierig, stellen veel vragen en zijn betrokken in de klas. Ze gaan verder dan het onthouden van informatie en zoeken actief naar mogelijkheden om te ontdekken, te leren en lesstof toe te passen. Echter, dit nieuwsgierige gedrag is niet vanzelfsprekend.
Onderzoeken wijzen zelfs uit dat leerlingen in de loop van de basisschooltijd mínder nieuwsgierig worden. Hoe houden we die nieuwsgierige vlam brandend?
Een kort moment waarin actief moeite wordt gedaan om nieuwsgierigheid bij de leerlingen aan te wakkeren: dat is een nieuwsgierig momentje! In een nieuwsgierig momentje stuur je als leerkracht bewust het brein van de leerling een prikkel die aanzet tot nadenken, verkennen en meer willen weten. Dat kan zijn in de vorm van een vraag, verrassend feitje, raadsel of een verfrissende werkvorm. In dit digitale boek vind je 101 ideeën om een nieuwsgierig momentje te creëren in jouw les(dag).
✅ Altijd een inspirerende techniek bij de hand om nieuwsgierigheid aan te wakkeren
✅ Vergroot in korte tijd betrokkenheid en enthousiasme van je leerlingen
✅ 101 unieke ideeën passend bij verschillende leerbehoeftes en vakken
✅ Minimale voorbereidingen en materialen benodigd (pen, papier, digibord heeft iedereen!)
✅ Beleef zelf ook extra plezier aan jouw lessen door verrassende interacties met je leerlingen
✅ Zóveel ideeën dat je het hele jaar door voorzien bent
Als onderwijsprofessional heb je dé sleutel in handen om een nieuwsgierige sfeer in de klas te creëren. Daarvoor hoeft niet het hele lesplan om. Vaak kun je door het creëren van korte nieuwsgierige momentjes al een prachtig verschil maken. Met dit boek hoop ik je verfrissende ideeën te geven om nieuwsgierigheid en verwondering in korte tijd volop tot leven te laten komen tijdens je lessen!
Dat is niet alleen leuk voor je leerlingen, maar ook voor jezelf. Als jij plezier beleeft aan jouw lessen dan merken leerlingen dat. Samen nieuwsgierig zijn is het mooiste wat er is!
Met dit boek vol ideeën kan elke onderwijsprofessional, zonder veel voorbereiding, ruimte maken nieuwsgierigheid en verwondering in de les!
Ben je benieuwd naar de inhoud?
Verberg een voorwerp dat gerelateerd is aan de les onder een doek. Nodig de leerlingen uit om door het stellen van ja/nee-vragen te ontdekken wat er verborgen is. Wie zal als eerste raden wat er onder het doek ligt? Onthul het antwoord pas nadat het raadsel is opgelost!
Opletten geblazen! Laat je klas weten dat je in je les één keer iets fout zult doen. Aan de leerlingen de taak om te ontdekken wat de fout is. Zo houd je ze extra scherp!
Zoek een geluidsfragment op dat iets met het thema van jouw les te maken heeft. Dat kan een omgevingsgeluid zijn, een stukje van een gesprek of een gek geluidseffect. Speel het af zodat de hele klas het kan horen. Laat je leerlingen raden wat het geluid is en wat het met het thema van de les te maken heeft.
Kennis overdragen kan soms best ingewikkeld zijn. Helemaal als iets verder doorverteld wordt. Vorm met je klas een lange ketting. Fluister je leerling één zin die je wilt dat ze onthouden. Laat deze leerling het weer doorvertellen aan de volgende. Enzovoort tot de laatste! Is het gelukt om de boodschap goed over te brengen?
Spreek aan het begin van je les samen met één leerling af dat diegene vandaag extra nieuwsgierig is! Bijvoorbeeld door het stellen van vragen, dingen uit te proberen of te onderzoeken. Vraag de rest van de klas aan het eind van de dag of ze hebben kunnen ontdekken wie de Nieuwsgierige van de Dag was!
Prikkel de leerlingen om nieuwsgierig te worden naar de volgende les die jij gaat geven. Geef een mysterieuze hint in de vorm van een woord, plaatje of voorwerp. Kunnen ze raden waar de les over zal gaan? Geef de oplossing pas als de volgende les begint!
Jason Fredrick is de drijvende kracht achter Nieuwsgierig Denken: dé plek om te leren over nieuwsgierigheid en verwondering in het onderwijs. Zijn onuitputtelijk nieuwsgierigheid en enthousiasme over hoe de wereld werkt en wat mensen drijft laat hem nooit stoppen met leren. Deze passie voor leren en ontwikkelen deelt hij op een bevlogen manier met leraren en docenten. Als specialist op het gebied van nieuwsgierigheid & verwondering deelt hij in het onderwijs inspiratie en praktische handvatten die gemakkelijk toepasbaar zijn tijdens het lesgeven. Nieuwsgierigheid is de motor achter even leven lang leren met plezier!
✅ Vandaag met korting besteld, morgen direct te gebruiken in de klas. Niet goed? Geld terug.
Ontdek de kracht van nieuwsgierigheid en verwondering met Nieuwsgierig Denken! Samen met Jason Fredrick leer hoe je onze mooiste eigenschap in onderwijs en organisaties aanwakkert bij jezelf en anderen voor een leven lang leren en ontwikkelen. Voor alle leeftijden!
Inspiratiesessies, workshops en gastlessen over het nieuwsgierigheid en verwondering voor scholen en bedrijven.